24.09.2021
Anul acesta, se vede că recolta va fi bogată. Copacii plini de fructe se îndoaie deja puternic spre pământ. Natura ne oferă cele mai bune, așa că de ce să nu o folosim și să pregătim gemuri de casă pentru iarnă. În plus, acasă știi ce mănânci.
Vrei ce este mai bun pentru copii fără substanțe adăugate inutil, îndulcitori, îngroșători, exces de carbohidrați și conservanți? Faceți gustări sănătoase, nu este deloc complicat și veți avea și multe gustări pentru iarnă, chiar și ieftine.
Puteți folosi fructele căzute, dar aveți grijă - nu folosiți fructe putrede, deoarece chiar dacă le tăiați, nu veți scăpa de micotoxinele dăunătoare.
Baza sunt merele, la care puteți adăuga alte fructe sau chiar turtă dulce, nuci sau ciocolată la discreția dumneavoastră. Dacă gustările nu sunt special concepute pentru cei mici, puteți încerca să le îndulciți cu zahăr din trestie sau stevie. Și dacă îți plac aromele interesante, încearcă să completezi fructele cu condimente - scorțișoară, ghimbir, chili sau lavandă. Dacă doriți să faceți primele garnituri pentru cei mici, puteți adăuga mai mult morcovi la bază, pe care îi tăiați în roți și îi gătiți până se înmoaie.
Fructele mari trebuie să fie decojite (dacă nu vă deranjează decojirea - nu este necesar), fără sâmburi sau dezbrăcate de miez și tăiate în bucăți mai mici. Apoi, doar o oală mai largă, de preferință cu o suprafață
antiaderentă, toarnă puțină apă peste ea și fierbe la foc mic timp de aproximativ 20 de minute, astfel încât fructele să nu fie fierte complet. Folosind un blender sau un mixer, amestecați fructele într-un tercigros.Fructele moi, cum ar fi bananele, cireșele, prunele și altele asemenea, pot fi adăugate doar acum.
Distribuim gustările în pahare bine curățate, le acoperim și le fierbem într-o oală cu apă, timp de aproximativ 20 de minute de la atingerea punctului de fierbere. Apoi o scoatem și o întoarcem cu susul în jos și o lăsăm să se răcească.
- Puteți congela fructele amestecate în borcane sau puteți face o înghețată delicioasă.
În cele din urmă, avem un sfat excelent pentru merele delicioase, pe care le puteți folosi toată iarna pentru strudele, prăjituri, chifle, terci sau brânză. Radeți sau tăiați merele în felii subțiri, adăugați puțină sare, scorțișoară, stafide din belșug și turnați romul. Păstrați borcane închise sau borcane de sticlă.
Discuții articol (0)